Retsreportage

Mand tæver ekskonens revisor

30 dages betinget fængsel og krav om fuld erstatning. Sådan lød dommen over en 44-årig værkstedsejer fra Skjern, da byretten i Herning mandag afgjorde en sag om vold og smadrede ejendele.      

Af Simon Andersen Nielsen

En hånd suser gennem sideruden på bilen og rammer en ældre mand i tindingen med stor kraft. Hånden fortsætter nedad og griber fat i skulderpartiet, hvor den klemmer sammen og rusker den ældre mand voldsomt. Den finder den ældre mands telefon i hans lomme og kaster den hårdt ind i bilens forrude, som slår en revne. Den ældre mand sidder stakåndet tilbage og sunder sig, da håndens ejermand bevæger sig tilbage mod sin egen bil. Pludselig er hånden tilbage i vindueskarmen i den ældre mands bil og den knytter sig sammen, hvorefter den tungt lander på bildørens låsemekanisme, der smadres. Hånden tilhører en 44-årig værkstedsejer fra Skjern. Den ældre mand er tidligere revisor for værkstedsejerens ekskone.

Revisorens vidneudsagn om fysisk vold vaklede ikke et sekund, men det var ikke alle i retssalen, der delte denne mening. Gengivelserne af handlingsforløbet denne aften i august var mildest talt modsatrettede og påvirkede hele retssagen.

”Jeg slog ham ikke”

Den 44-årige værkstedsejer erkendte i retten, at episoden havde fundet sted, men anklagen om vold afviste han blankt. Han bekræftede, at han i august havde holdt tilbage i et T-kryds og var blevet passeret af en modkørende bil med revisoren bag rattet. Opildnet af raseri vender den 44-årige sin bil og kører efter revisoren i høj fart. Han klodser bremsen og lader døren stå åben, så revisorens vej er blokeret. Højt råbende går værkstedsejeren over mod revisorens bil, hvor vinduet er rullet ned, men i retten vil værkstedsejeren ikke vedkende sig at have udøvet vold. Han beskriver, hvordan han tog fat i sikkerhedsselen og i den forbindelse kom til at ødelægge to knapper i revisorens skjorte:

”Jeg var rasende og jeg ville vise ham, at jeg virkelig mente de ting jeg havde råbt. Men jeg slog ham ikke. Det vidste jeg ville have været at gå for langt.”

 En lang udmagrende skilsmisse 

Værkstedsejerens raseri stammer fra skilsmissen til hans ekskone. Ekskonen havde længe være ansat i revisorens firma og manden mistænkte ekskonen for at have en affære med sin arbejdsgiver. Revisoren havde desuden hjulpet ekskonen med hendes krav til opgørelsen af ægteparrets bo. Ifølge værkstedsejeren havde revisoren været drivkraften bag de høje krav om ekskonens andel i boet og revisoren skulle efter sigende have nedlagt veto, da ekskonen havde accepteret en aftale med værkstedsejeren. I perioden havde værkstedsejeren samtidigt måtte være adskilt fra sin datter og han følte efter eget udsagn, at revisoren havde ødelagt hans liv.

Dømt

Anklageren ønskede, at straffen skulle omfatte både den fysiske vold og skaden på revisorens ejendele. Under en samtale med kriminalforsorgen havde værkstedsejeren erklæret sig uegnet til samfundstjeneste og anklageren ønskede derfor, at strafudmålingen skulle være på 30 dages ubetinget fængsel og krav om fuld erstatning.

En dom krævede, at retten mente, at værkstedsejeren havde slået revisoren og da der forelå billedbeviser, og en udtalelse fra revisorens læge, vurderede en enig domsmandsret, at slaget havde fundet sted. Dommen lød på 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år og værkstedsejeren skulle betale for alle skaderne på både bil og telefon. Dommen betød dog, at værkstedsejeren ikke skal i afsone sin dom i et fængsel.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *